Eric Bibb – Official website

North Sea Jazz Club

Eric Bibb, de zoon van folkzanger Leon Bibb, werd al van jongs af aan door muzikanten omringd. Muzikanten als Peter Seeger, Paul Robeson en Bob Dylan behoorden tot de vriendenkring van zijn ouders. Van die laatste beroemde liedjesschrijver herinnert Bibb zich het volgende advies: “Hou het simpel en laat alle franje maar weg”.

Bibb is een veelzijdige gitarist en een uitstekende zanger bij wie de rootsmuziek in goede handen is. Hij is een onvermoeibare ambassadeur van de akoestische blues en noemt zichzelf: “a fingerpickin’ troubadour”.

Zijn laatste album Blues People is een ode aan Martin Luther King en diens nog immer actuele boodschap maar ook aan de original blues people. En dan doelt hij op de lange weg die slaven aflegden naar burgerschap. Bibb: “Met deze muziek wil ik de geschiedenis van Afro-Amerikanen laten zien, als een herinnering aan de mensen bij wie de blues vandaan komt.” Aan het album werkten vele grote bluesartiesten mee als: The Blind Boys Of Alabama, Taj Mahal, Popa Chubby, Ruthie Foster, Leyla MacCalla (op 17 maart in de club) en vele anderen.